Skip to main content

Over ons

Wij, Sven en Stijn, broers met een gemeenschappelijke passie zijn opgegroeid in een warm gezin in de stille Kempen. Al op jonge leeftijd was Stijn enorm hard gecharmeerd door de magie van luchtballonnen. Kwam er eentje overvliegen, dan stond Stijn te hopen dat hij ergens in de buurt zou landen.

Mama en papa hebben honderden kilometers moeten afleggen om telkens op zoek te gaan naar die grote luchtballonnen. Een directe link met de ballonvaarders wereld was er niet maar toch zat er ook bij mama en papa een kleine liefde verscholen voor de luchtballonnen. Ze bezochten nog voor de geboorte van Stijn enkele ballonfestival, deze bewijzen vonden we terug in oude dia’s. Papa was een goede schoolvriend van Danny Bertels, een bekende ballonvaarder geworden in ons kleine landje maar nog meer bekend als wereldkampioen waterski en formule 1 powerboaten. Mama was dan weer een collega van de later wereldberoemde ballonvaarder Wim Verstraeten.

De ballonmagie kwam nooit echt naar boven in ons gezin tot op een dag we Marc Verhelst en Betsy ontmoeten op een ballonfestival in Luxemburg. Ze waren daar met hun special shape Maurice, We kregen de kans om mee de ballon te helpen rechtzetten en terug in te pakken. Het virus had zich genesteld en in de komende maanden en jaren gingen we nog meer met hun op pad. Het hek was helemaal van de dam toen Stijn besliste om een luchtballon te laten opstijgen tijdens een evenement in het centrum van Grobbendonk. Marc kwam langs met zijn nieuwe special shape “Babette” en steeg in de zomer van 2015 op in het centrum van Grobbendonk met Stijn als passagier aan boord.

De liefde voor het ballonvaren is sindsdien alleen maar groter geworden. Het aanstekelijke virus begon ook stilaan Sven te besmetten en we besloten om samen op avontuur te gaan met verschillende ballonteams. We kregen de kans om bijzondere verhalen te schrijven in het buitenland, we maakten ballonvaarten in Engeland, Zwitserland, Frankrijk, de Oostenrijkse Alpen … ons band als broers werd hierdoor alleen maar groter.

Het geluk kon niet meer op, we zweefden op wolkjes tot in 2020 het noodlot toesloeg en ons papa ongeneeslijk ziek werd verklaard. Een moeilijke periode met veel pijn en verdriet moesten we doorstaan maar ons papa maakte ons meermaals duidelijk dat we moesten vechten voor onze dromen. Een ballonvaart samen met hem, konden we helaas nooit maken maar hij wist wel dat we de intentie hadden om zelf piloot te worden. “Je moet doen wat je wil doen en jullie gaan dat ook gewoon doen”.  In alles wat we doen, nemen we ons papa in gedachten mee!

Ondertussen begon Sven met een verzameling van old balloons, meer bepaald special shapes. Zoals je ziet werd de ballonliefde alleen maar gekker. We richten in 2022 een eigen vzw op, samen met enkele vrienden en organiseerden in de zomer van 2023 ons eerste eigen ballonfestival, KempenAIR ballonfestival.

We zijn onze opleiding tot ballonvaarder gestart en geslaagd met glans. In augustus 2023 reisden we samen naar Denemarken en daar kochten we onze eerste eigen luchtballon. Onze plannen houden niet op en streven naar een uitdagende toekomst met nieuwe avonturen en belevenissen.

The flying brothers is ons nieuwe avontuur waarmee we jullie onze liefde voor het ballonvaren graag overbrengen en vergeet niet, bij ons is iedereen familie!

Overtuigd van ons verhaal en klaar om samen het luchtruim te verkennen?