Skip to main content

Een ballonvaart is geen alledaagse activiteit, daarom is het heel normaal dat er heel wat vragen bij je opkomen. Een beetje gezonde spanning kan geen kwaad, ons professioneel team met veel passie en liefde voor de ballonvaart zorgt sowieso voor een warme ontvangst en een zorgeloze belevenis.

Wat kan je van onze ballonvaarten verwachten?

Al meer dan 10 jaar ondernemen wij met veel passie en liefde voor onze job. De ervaring die onze klanten beleven vinden wij het allerbelangrijkste wat er is. Een ballonvaart is een unieke belevenis, het is onze taak om die belevenis nog veel unieker te maken voor jou.

We spreken af op een bepaalde plaats, dit kan meteen de opstijglocatie zijn of anders een verzamelpunt. Wij, de Flying Brothers, ons enthousiast team aan crewleden en soms ook Marcel heten jullie welkom met een vriendelijke lach en een pootje van onze beste vriend.

Elke passagier krijgt een uitgebreide veiligheidsbriefing. Samen met ons team kan je de ballon mee helpen klaar maken. Na de voorbereidingen begint het grote avontuur, de ballonvaart. We stijgen op en laten ons met de wind meevaren. Vrienden en familie worden vanop de grond ook meegenomen in het avontuur van “volgen” door ons gepassioneerd team.

Na de ballonvaart pakken we de luchtballon snel in, dit is vaak een hilarische gebeurtenis. De bubbels staan ondertussen te sprankelen en de vluchtcertificaten worden geschreven. We maken er nog een gezellige ochtend of avond van met verhalen en herinneringen. Je zal zien, bij ons is iedereen familie.

Moet ik mijn socials gedurende een uur missen?

Je hoeft je socials niet te missen maar wij zijn er zeker van dat je deze onbewust gaat vergeten door het adembenemende zicht van zodra het mandje van de grond komt. Foto’s nemen of video’s maken en posten in de ballonmand zijn geen enkel probleem maar vergeet vooral niet te genieten van het moment zelf.

Hoe koud/warm is echt daar hoog in de mand?

Draag vooral datgene waarin je jezelf comfortabel voelt. Het is in de lucht niet kouder dan op de begane grond, meestal zelfs iets warmer door de stralingswarmte van de brander. De wind die je aan grond voelt en het soms koeler laat lijken, ervaar je niet in de luchtballon omdat we met dezelfde snelheid als de wind varen. De gevoelstemperatuur ligt dus wat hoger.

Bubbels, een traditie die we in ere houden.

Het verhaal en de ballonmagie houden niet op wanneer de luchtballon terug aan grond staat. Na de ballonvaart maken we er samen nog een gezellige ochtend of avond van. We houden een traditie in ere die ontstond in 1783 om na de vaart te klinken op een bijzondere ervaring. Onze après-ballooning is steeds een gezellige bedoening.

Een luchtballon heeft geen stuur …

Sturen met een luchtballon is zo goed als onmogelijk. Daarom weten we steeds waar we zullen opstijgen maar nooit waar we zullen landen. We laten ons meevaren met de wind en die brengt ons naar bijzondere plekjes. Onze ballonvaarten duren minstens 60 min, hou er rekening mee dat de hele ervaring langer duurt door de voorbereidingen voor de vaart en de après-ballooning achteraf.

Mogen onze vrienden en familie meekomen?

UITERAARD! Onder het motto, bij ons is iedereen familie, is ook iedereen welkom om deze unieke belevenis mee te ervaren. Iedereen wordt bij de ballonmagie betrokken, wat aanmoedigingen voor de gezonde spanning weg te nemen zijn altijd welkom. Ons fantastisch grondteam zal ook zorgen voor een uitmuntende beleving bij de supporters op de grond, zij zullen ook helemaal ondergedompeld worden in de ballonmagie.

Vanaf welke leeftijd mag men dromen van een ballonvaart?

Dromen mag altijd! Voor ballonvaren is er wettelijk gezien geen minimumleeftijd maar veiligheid en beleving dragen wij hoog in het vaandel. Daarom raden wij een minimumleeftijd aan van 6 jaar of een grootte van minstens 1,20m. Dit is de hoogte van onze ballonmanden, belangrijk dat de kinderen boven de rand van de mand kunnen kijken.

Mag de oma of opa nog meevaren? Uiteraard, hier is de fysieke toestand wel belangrijk. Ze dienen minstens een uurtje te kunnen rechtstaan en mogen geen bang hebben van een avontuur. Graag bij de reservatie melden dat er kinderen of ouderen meevaren.

Hoog, hoger, hoogst of te hoog? Hoogtevrees?

De piloot kan bepalen hoe hoog er gevaren zal worden en kan dus ook rekening houden met jouw wensen. We dienen enkel rekening te houden met bepaalde wettelijke verplichtingen. Een ballon vaart normaal tussen de 500ft en 4500ft (+/- 150m tot 1500m). Van zodra de piloot een landingsplaats gaat zoeken zal de ballon zeer laag gaan varen.

Voor hoogtevrees hoef je geen bang te hebben, in een luchtballon ervaar je geen hoogtevrees. Er is geen enkel contact met de begane grond waardoor je zorgeloos gaat kunnen genieten.

Met kaart en kompas terug naar de startplaats?

Wie echt zin heeft in een bijkomend avontuur, kan bij onze crew een kaart en kompas verkrijgen om terug op zoek te gaan naar de startplaats. De andere kunnen met een gerust gevoel in onze volgwagens stappen en dan brengen we jullie met heel veel plezier terug naar de plaats waar het avontuur begon. Samen uit, samen thuis!